Welkom op onze webshop!

Brouwerij Ruimtegist

 

Bieren van Brouwerij Ruimtegist

 

Brouwerij Ruimtegist is een microbrouwerij in het historisch hart van Kortrijk. Opgericht door twee boezemvrienden. 

De prachtige Broeltorens zijn een uniek stadsbeeld in Kortrijk. Deze zijn het sluitstuk van wat vroeger de stadsversterkingen waren rondom het Buda-eiland. De naam Buda komt uit de 17de eeuw naar de soortgelijke versterkingen die in de Hongaarse stad Budapest gebouwd werden.

Kortrijkse archieven wijzen al op een brouwerij op ons huisnummer 12 in de 16de eeuw genaamd ‘Den Anker’ en later brouwerij ‘De Noble’. Het Buda-eiland is omringd door de Leie en er werd toen met Leiewater gebrouwen.

Ook uit deze middeleeuwse periode ontstond de bekendste brouwerij van het Buda-eiland, brouwerij Tack. De Buda-toren is hier nog een restant van en was een koeltoren voor bieren van lage gisting. Uiteindelijk sloot deze laatste brouwerij op het eiland haar deuren in 1962.
DE stadsbrouwerij Ruimtegist zorgt er na 58 jaar voor dat er opnieuw een echte brouwerij gevestigd is in hartje Kortrijk. Meer nog, een goede 300 jaar na ‘Den Anker’ is de cirkel hierdoor helemaal rond.

Het pand was lange tijd de zeer gekende banketbakkerij Slosse. Ook hier is de link snel gemaakt want zowel een bakker als een brouwer kent de Maillard-reactie. Denk maar aan de heerlijke geur van versgebakken brood of de zeemzoete geur van het maischen tijdens het brouwproces. Na de bakkerij werd het een biercafé waar ze als onafhankelijke brouwerij ambachtelijke bieren brouwen. Achter grote ramen zie de boezemvrienden op artisanale wijze in de brouwketels roeren.

Volledig unieke, eigen recepturen die ze na 10 jaar brouwen hebben uitgepuurd. Zonder additieven en volledig vegan.
Kijk zeker eens naar het you tube filmpje https://youtu.be/rCUnb6n5bKA voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd