Welkom op onze webshop!

Brouwerij Ganzenhof

 

Chris Van den Bergh was reeds jaren lid van de Wijn- en Biergilde toen hij ook zelf thuis aan het brouwen sloeg. Zijn passie voor bier en zijn job als operator in de chemische sector bleken een gouden combinatie.

Gedurende enkele jaren van experimenteren leerde Chris meer en meer over het brouwproces. Gaandeweg kreeg hij de chemische processen onder de knie en begon hij te spelen met gistingsmethodes, hop, mout en smaakmakers. Al snel kwamen hier enkele smakelijke bieren uit voort, die hij deelde met familie en vrienden.

Zijn hobbybrouwsels vielen zozeer in de smaak dat er meer en meer de suggestie en aansporing kwam om zijn bier ook op de markt te brengen. Nu zijn droom om een eigen streekbier te creëren was vervuld, sprak het Chris wel aan om zijn bier te delen met een breder publiek.

Brouwerij Ganzenhof zag het levenslicht in 2016. Voor de naam ging Chris te rade bij zijn moeder. De hoeve van zijn ouders heette Ganzenhof. Toen hij er opgroeide, vertelde zijn moeder hem vaak oude mythen en legenden zittend rond de Leuvense stoof. Dit wekte bij Chris een liefde voor deze oude verhalen op, die hij nu gebruikt voor de namen van zijn bieren Kludde, Ne Scheve Toren en Nen Trapper. Zijn nieuwste creatie is dan weer vernoemd naar zijn kleinzoon: Arthur. 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd